Øl

1894

Når man har 120 års bursdag, så må man feire med stil. Og det gjorde Brouwerij de Brabandere til gangs, da de skapte denne deilige ølen. For 1894 er ikke brygget for å passe inn i noen stil, den er brygget for å skape noe helt unikt. Og det har man fått til i denne elegante, komplekse og forfriskende ølen.

  • Friskhet: 11
  • Fylde: 4
  • Bitterhet: 3
  • Alkohol: 8,0%
  • IBU: 28
  • Volum: 75cl
  • Matforslag: Aperitif, fisk og lyst kjøtt
  • Farge: Uklar, lys kobberfarget med et høyt skum
  • Lukt: Forfriskende vårduft av nyslått gress, brettanomyces, søt sitrus, aprikos
  • Smak: Følger aromaen med et fint syrlig anslag, gress, lett humlebitterhet, god kompleksitet, meditasjonsøl
  • Metode og råstoff: Blend av frisk triple og fatlagret foederbier, med sekundær fermentering i flasken.

Petrus Red

Red er en stolthet for bryggeriet, og er en unik øl som på nydelig måte blender smakene mellom syrlig, fruktig og komplekst. Utgangspunktet for denne 8,5% ølen er en to år gammel fatlagret foederbier, som mikses med fersk øl for å gi en balanse mellom friskhet og fylde. Deretter blandes denne med fersk kirsebær som bidrar til et integrert bærpreg, kompleksitet og en rund og fyldig øl. Resultatet er en smooth og lettdrikkelig øl, og en ekte smaksbombe av en øl.

  • Friskhet: 9
  • Fylde: 6
  • Bitterhet: 2
  • Alkohol: 8,5%
  • IBU: 20
  • Volum: 33cl og 20 liter keykeg (kun forhåndssalg)
  • Matforslag: Aperitif, dessert, ost
  • Farge: Dyp rød farge, på grensen til rustbrun, med et lett rosa skum
  • Lukt: Mandel, marsipan, søte nøtter, røde bær, kirsebærdrops
  • Smak: Følger smaken, massivt mandelpreg, frisk og syrlig start som balanseres fint mot en søtlig fruktighet i avslutning. 
  • Metode og råstoff: Miks mellom 2 år fatlagret foederbier og fersk øl, før lagring på ferske kirsebær.

Petrus Aged Pale

Dette er basen for mye av suksessen til Brouwerij de Brabandere, en klassiker i deres portefølje som har vært med i mange, mange år. Dette er en øl som består av fatlagret foederbeer, øl som har vært gjæret over tid på store, 2000 liters eikefat. Resultatet er komplekst, syrlig og fruktig, og dette er basen for mange av deres miksede øl slik som Petrus Red og Petrus Bordeaux.

  • Friskhet:10
  • Fylde: 4
  • Bitterhet: 4
  • Alkohol: 7,3%
  • IBU: 22
  • Volum: 33cl
  • Matforslag: Aperitif, fisk og lyst kjøtt
  • Farge: Skyete, lett gyllen farge med et flott skum
  • Lukt: Brettanomyces, lett eik, appelsinmarmelade, bringebær
  • Smak: Høy syrlighet, fint balanserende bitterhet, litt hul avsluttning, grønlig, gress, sitrus
  • Metode og råstoff: Fatlagret i 2 år, laget av malt, gjær, vann og humle

Bavik Super Pils

Ikke all øl er født like, og en pils er ikke bare en pils. For om man velger å lage en pils som ikke tar noen snarveier, som tar tiden til hjelp og har et ekstraordinært fokus på råvarene, så er resultatet rett og slett magisk. Og slik er det med Bavik Super Pils, der de nøye selekterer råvarene med leverandørene, nekter å pasteurisere og ikke minst; gir det 30 dager lagring på tank for å utvikle de rette smakene. Akkurat slik som man gjorde det før, for smakens skyld.

  • Friskhet: 10
  • Fylde: 6
  • Bitterhet: 4
  • Alkohol: 5,2%
  • IBU: 20
  • Volum: 33cl
  • Matforslag: Aperitif, grønnsaker og lyst kjøtt
  • Farge: Klar, mørkegyllen farge med et tett, kritthvit skum.
  • Lukt: Delikat aroma av gress, urter og karamell og nystekt baguett.
  • Smak: Leskende maltpreg av karamell, og en gressaktig bitterhet på slutten som renser opp. Har en god, kremet munnfølelse. 
  • Metode og råstoff: Hovedfermentering i 8 dager, før kald-lagering i 30 dager. Upasteurisert.

Petrus Roodbruin

Petrus Roodbruin er en klassisk flamsk rød, en øl laget etter nøye selektering og blending av 1/3 lagret øl (i dette tilfelle Aged Pale) og 2/3 fersk brown ale. Resultatet er et velbalansert, leskende øl der syrlighet og sødme går hånd i hånd. Dette er noen av de mest tilgjengelige surølene man kan tenke seg, og er nydelige matøl.

  • Friskhet: 8
  • Fylde: 5
  • Bitterhet: 2
  • Alkohol: 5,5%
  • IBU: 13
  • Volum: 33cl
  • Matforslag: Vilt, storfe og dessert
  • Farge: Mørk, dyp rødbrun farge, med et off white skum.
  • Lukt: Lukter friskt av karamell, nøtter, lett treverk, mørkerøde bær
  • Smak: Veldig godt balansert syrlighet fra fatlagringen og sødme fra maltet, også her med nøtter og knekk sammen med treverk og lett syrlig i avsluttningen.
  • Metode og råstoff: 1/3 foeder øl (24 måneder på trefat) som blandes med 2/3 fersk brown ale, begge laget av malt, vann, gjær og humle.

Petrus Bordeaux

Dette er en øl som faller inn under kategorien flamsk brun, en litt søtligere surøl som er deilig til spesielt desserter. Man blender fatlagret øl (24 mnd) med fersk øl, som resulterer i balanse og kompleksitet. Når man legger inn det faktumet at det er hovedsak fersk gjær, får man også en søtligere maltavsluttning.

  • Friskhet: 7
  • Fylde: 6
  • Bitterhet: 1
  • Alkohol: 5,5%
  • IBU: 13
  • Volum: 33cl
  • Matforslag: Dessert, aperitif, svin
  • Farge: Dyp, rødbrun farge, med et off-white skum. 
  • Lukt: Dempet treverk, noe bærpreg, plommer, toffee.
  • Smak: Søtt anslag av plommer, soyasaus, frisk, litt kort avslutning, god friskhet, lettdrikkelig
  • Metode og råstoff: Blend av 1/3 fatlagret øl (24 mnd) og 2/3 fersk brown ale.
Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle
0